Spyserver 81.201.61.159:5556 je OFFLINE Připojit se můžete z SDR# nebo SDR Console, mapa serverů

Translate

Přihlášení

Posloucháme

Radio 1

Retro FM Russia

SDR Connect

11.08.2023 23:59 I Jirka

SDR Play včera konečně uvolnilo první verzi očekávaného nového ovládacího programu SDR Connect. Jedná se o multiplatformovou aplikaci. Program zkouším s RSPdx. Na ovládání mi přijde asi přehlednější než SDR Uno (připomíná mi SDR Sharp), ale zatím tam toho nejde moc nastavit. Na první verzi dobrý, ale čekal jsem o dost více, tak snad se pochlapí:-)
Program je stabilní, zdá se, že si s tím dali záležet aby nepustili nějaký nedodělek. Vypadá, že tam bude možnost připojit se dálkově, podobně jako to jde v Perseus v5 a nebo v Sharpu a dalších, neboť v SDR Uno ta možnost nebyla. RDS zatím nejde. Pluginy zatím nejsou.

SDR Connect
3_671_1691791253_vvv2.jpg
SDR Connect

SDR Connect

SDR Connect

3_671_1691791253_vvv2.jpg

SDR Connect

3_671_1691791253_vvv.jpg

SDR Connect


Hodnotilo 0 uživatelů

SDR přijímače Počet přečtení: 1165

Jméno:

E-mail:

Komentář:


Antispam: 8 krát deset =

Vložil: Jirka

Jo jo, ale já věřím, že se to teď rozjede. Chápu, že byly k publikaci softu dotlačeni fanoušky, protože se už nebylo možný dokola vymlouvat, že to ještě není. Za mne je to ale moc pěkné. Dělám s tím teď denně. Odložil jsem na čas Persea a používám RSPdx. Těším se na další verze. Já si nemyslím, že to vyvíjí přímo ti starší pánové s SDR Play a myslím si, že na to někoho mají. Ale možná je vývoj taK složitý a finančně náročný, že to jde pomalu... Těžko říct. Nakonec SDR Uno bylo už hotové, tohle je zcela nové. Za celou dobu používání mi to nikdy nespadlo, nezamrzlo, takže pustili fakt odladěnou verzi. Tak nezbývá než se těšit na další :-)

28.08.2023
Vložil: neregistrovaný uživatel (dtj60)

Oprava - ne SDRPLAY,ale RSP (mimo první verzi 1)

20.08.2023
Vložil: neregistrovaný uživatel (dtj60)

Celkem se mi to líbí, byť tam pár věcí, které bych i v první verzi očekával chybí - např možnost uložení frekvence do paměti. Autoři slibují, že vše a ještě mnohem více bude v dalších verzích. Velmi se ale obávám, že při stávajícím tempu vývoje se dalších verzí nemusím dožít :). Tento software anoncují již mnoho let a až nyní vypustili tuto ochutnávku. Takže tipuji další verzi za rok či dva. No, třeba se mýlím. Do kuchyně jim nevidím, ale z těch prezentací na YT bych řekl, že to vyvíjí parta důchodců - možná proto to zběsilé tempo. To není nic proti starším lidem, já už jsem taky skoro důchodce.  Možná by mezi sebe mohli pustit nějaké mladší programátory - třeba se spojit s tím, co vyvíjí ten níže uvedený program. Ale jak říkám, vím prd, jaký je důvod toho "šíleného tempa". Každopádně jsem rád, že je na světě další SDR program, který běží i pod Linuxem (a zatím se mi zdá, že stabilně, bez pádů, tuhnutí a pod.). Zatím mohu Linuxákům doporučit SDR++ (https://www.sdrpp.org) - umí toho spoustu. 

Ještě poznámka - ten Connect je samozřejmě jen pro SDRPLAY (na rozdíl od toho ++ , který běží snad se vším). Zdejší čtenáři to jistě vědí, ale u videí na YT si pár lidí stěžovalo, že jim to nechodí s klíčenkou a pod.

20.08.2023

Vyhledávání

Můj bazárek

Sony XDR-F1 HD za výhodnou cenu (PRODÁM: Různé) Ahoj, prodám své druhé záložní Sony XDR F1HD. Ovládání na přijímači a také přes PC (XDR GTK, Konrad) ... Detail inzerátu

Tropopodmínky

Kompletní předpověď nalezente na www.dxinfocentre.com

Poslední komentáře

SDR Connect >>> Jo jo, ale já věřím, že se to teď rozjede. Chápu, že byly k publikaci softu dotlačeni ...
28.08.2023
SDR Connect >>> Oprava - ne SDRPLAY,ale RSP (mimo první verzi 1) ...
20.08.2023
SDR Connect >>> Celkem se mi to líbí, byť tam pár věcí, které bych i v první verzi očekával chybí - n ...
20.08.2023
Airspy Server opět v provozu >>> Zajímavý a povzbudivý instruktážní článek. Antén není nikdy dost a stále se dá vylepš ...
18.09.2022
Rušení od internetu >>> Děkuji za komentář. No tady stále bída... Čekám až zapojí optiku. Snad to bude už brz ...
30.05.2022

Podmínky

Facebook

Youtube kanál

Plné zobrazení I Mobilní verze

(c) dxing.cz 2024

Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas.O cookies Rozumím